Enter your keyword

Kurs oversikt

Ametysten

Stedet for vekst i sentrum

Våre faste events

På Ametysten har vi en rekke faste åpne kvelder for påfyll, økt selvinnsikt og et pusterom i hverdagen. Kom og la deg inspirere. Finn ro og stødighet. Få kontakt med kropp og sjel, og finn indre ressurser. Mange av disse kveldene har fokus på meditasjon, yoga, kropp og sjel. Hvorfor det?
Meditasjon og yoga gir oss verktøy til å åpne kropp og sinn, det gir oss en større kontakt med oss selv, og gir oss et pusterom og en avstand til hverdagens kjas og mas og problemer. Dette gir oss mulighet for nye perspektiver og nytt pågangsmot

Yin Yoga
Yin yoga har røtter i kinesisk medisinsk forståelse, yoga kunnskapen fra India og den vestlige...
600_161271732
- en av de aktive meditasjonene utviklet av OSHOen deilig måte å riste løs og kvitte seg med...
tantra
Tantra er foreningen av kropp og sinn, og forståelsen av at alt skapes fra det samme. I disse...
Velkommen til ÅPEN KVELD om Identitetsorientert Psykotraumeterapi (IoPT) På våre månedlige åpne...
sjamanistisk kveld
Velkommen til en nydelig kveld i sjamanismens tegn. Vi reiser på lyden av sjamantrommen for å...
19598593_1388275414591287_7413992058873472005_n
Biodanza betyr ”livets dans”, og denne sesongen inviterer jeg til musikk, rytmer, bevegelser og...
21314415_510710849274086_503235500838797665_n
Velkommen til rolig Hatha yoga! Rolige yogatimer med mindfulnes, pust og tilstedeværelse som...
namaste kvinne
Velkommen til Sacred Nourishment kvinnetempel . Velkommen til ett hellig rom for kvinner å møtes...

Kurskalender

Her finner du en oversikt over kommende kurs og events. Både de faste aktivitetene, og resten av det som tilbys.
Skift fra Liste til Uke, eller Måned i nedtrekksmenyen oppe i høyre hjørne på kurslistingen, så får du en god oversikt over det som skjer fremover.
Klikk inn på arrangementet for mer informasjon.

nov
15
ons
2017
Traumeutdanning Bergen
nov 15@10:00-nov 19@16:00

Traumeutdanning Bergen Mai 2017.
2 årig Traumeutdanning– oppstart 24. mai 2017.

Traumeutdanning er et helhetlig forløp for å bearbeide egne traumer og spaltinger, oppstått i forskjellige faser av livet, og for å forstå og lære teorien bak det som skjer. Traumer er noe som oppstår i situasjoner hvor vi føler oss overveldet og hjelpeløse, og hvor vi ikke får den hjelpen og emosjonelle støtten vi trenger. For å overleve det stresset som oppstår i oss, må vi «spalte av» opplevelsen, og den blir derved ikke integrert i oss/psyken. Avspaltinger som skjer som følge av traumer, fører til at vi mister tilgang til deler av oss selv, det kan være følelser, minner og vår egen livskraft. Det kan forringe våre relasjoner til andre mennesker og vår evne til å møte livets utfordringer på en sunn måte. Vi havner da heller i en tilstand av «fight», «flight» eller «frys»(dissosiering). I tillegg er de avspaltede traumedelene våre i konstant alarmberedskap, noe som hele tiden krever mye krefter av oss.

Med traumearbeid og traumeoppstillinger kan de opprinnelige hendelsene bringes fram i lyset og avspaltet livsenergi kan hentes tilbake. Dette kan muliggjøre endringer på fysisk og psykologisk nivå, og også ut i livet, i relasjon til andre og i vår livsutfoldelse. Livet leves i spennet mellom symbiose og autonomi. På utdanningen vil du lære forskjellen på sunn og usunn symbiose, og forskjellen på sann eller falsk autonomi.

Metoden og teorien er utviklet praktisk og teoretisk av Prof. Franz Ruppert, Vivian Broughton og Tore Kval. Utdanningen bygger på en moderne forståelse av sammenhengen mellom kropp og psyke.

Om traumer og relasjoner.

For at vi skal forstå oss selv må vi forstå mer om relasjoner, tilknytning/binding og tilknytningsprosessen. Som barn må vi binde oss til andre mennesker. Først og fremst binder vi oss til moren, og så senere til faren.

Hvis moren er traumatisert er barnet tvunget til å binde seg til moren gjennom morens traumer. Dette skjer gjennom den sensitive prosessen av inntoning og imitasjon mellom moren og barnet, som er med på å forme og utvikle barnets hjerne og nervesystem, særlig i den første og mest formgivende fasen av livet. Traumatiske opplevelser blir på denne måten overført til neste generasjon gjennom den emosjonelle bindings- og tilknytningsprosessen. Et tilknytningstraume vil ofte kunne utvikle seg til det vi kaller et symbiose-traume. Det vil si at moren har nok med seg selv, og ikke evner å se og speile barnet som et eget individ. Barnet vil da ikke klare å «finne seg selv», men vil måtte «overta moren» i sin egen psyke. Det blir da vanskelig å skille mellom egne følelser, og følelser vi har overtatt fra foreldre eller besteforeldre. Opprinnelig kommer traumet i relasjon til moren, og så til faren. Er tilknytningen til moren traumatisert, går vi fra å være et subjekt til å bli et objekt- i det at vi ikke har blitt speilet som et eget individ. Veien tilbake blir da å komme i relasjon til seg selv gjennom å komme i kontakt med egne avspaltede deler, og dermed gå fra objekt til subjekt igjen. Hvis vi ikke kan være i relasjon med oss selv, kan vi heller ikke være i relasjon med andre.

Den menneskelige psyke er multigenerasjonell. Vi kan være påvirket av hendelser minst fire generasjoner bakover. Heling av psykologiske skader kan skje ved å frigjøre fastlåst energi og følelser i hele det traumeforstyrrede bindingsnettverket som individet er innvevd i.

Gjennom utdannelses-forløpet vil du lære å kjenne forskjellige “jeg” deler; Overlevelses-deler, Traume-deler og Sunne deler. Du vil også lære å skille mellom overtatte følelser fra et symbiose-traume, og egne sunne impulser. Slik vil du kunne bli i stand til å inngå i sunne relasjoner og utvikle en sann autonomi. Metoden er fenomenologisk og blir forklart trinn for trinn.

Hvem henvender denne utdanningen seg til.

Denne utdanningen henvender seg til alle som er i kontakt med temaet traumer, enten privat eller i forbindelse med eget arbeid, og er interessert i en utvidelse av egen forståelse av selvet, binding og traumer. Traumearbeid er også et effektivt verktøy for personlig utvikling.

Teoretisk innhold i utdanningen.

Utviklingspsykologi: Binding/tilknytning og barnets utvikling. Bindingsforstyrrelser og virkningen av disse.

Former for traumer: Identitetstraumer. Fødselstraumer. Bindingstraumer. Symbiotiske traumer. Bindingssystemtraume. Eksistenstraumer. Tapstraumer. Samfunnstraumer. Krigstraumer

Traumer og sjelelig spalting: Spalting og dissosiasjon. Traumatiserte jeg-deler. Overlevelses jeg-deler. Sunne jeg-deler. Sant selv. Falskt selv.

Spalting og innvevning: Usunne symbioser. Avhengighetsmønstre hos barn. Innvevning i foreldrenes spaltinger. Innvevde parforhold.

Praktisk arbeid.

Traumeoppstillinger. Erkjennelse av spaltinger. Å vinne overlevelsesdelene til heling. Oppstilling av egne problemstillinger. Fordypning i det praktiske og teoretiske innholdet. Metodiske aspekter for oppstilling. Klargjøring av anliggende. Lederens rolle. Energi øvelser. Overganger som mulighet for heling.

Utdanningens struktur.

Utdanningen består av 5 deler hver på 5 dager, over 2 år.

Ca. 6 måneder mellom hver del.

Del 1: Symbiosetraumer. 24.- 28. mai 2017.

Barnets perspektiv. Jeg… Jeg vil…

Del 2: Bindingssystemtraume og overlevelsesdeler. 15 – 19 November 2017.

Spaltinger, offer overgriper dynamikker. Projeksjoner.

Del 3: Tidlige spaltinger og tidlige traumer. Mai 2018.

Unnfangelse, graviditet, fødsel og første leveår. Identitetstraume.

Del 4: Eksistens og tapstraumer. November 2018.

Møtet med samfunnstraumene. Krigstraumer. Sykdommer som følge av traumer.

Ungdom. Finn din kraft. Pubertet, identitet.

Del 5: Den traumatiserte delen. Mai 2019.

Heling. Voksen. Vis hvem du er.

I tillegg vil følgende emner bli gjennomgått på utdanningen:

– fysiske kjennetegn på spalting

– hva er innvevning

– samtalen før oppstillingen

– den indre holdningen for å arbeide

– individuelle oppstillinger

– resiliens

– koherens

– hvordan finne intensjonen/ønsket

– traumatisering av seksualiteten

Pris: 6000,- pr del.

Kurssted: Ametysten, Chr. Michelsensgt. 3, 5012 Bergen

Informasjon og påmelding:

Institutt for Systemoppstilling P.B.5886 Majorstuen 0308 Oslo Tlf: +4790771022.

For mer informasjon om metoden og teorien, kan du høre på denne Podcasten:

http://www.levevei.no/2015/04/episode-116-traumer-heling-og-systemiske-oppstillinger/

Du melder deg på til en del av gangen.

Begrenset antall plasser.

E-post: tkkval@online.no

nov
18
lør
2017
Charity yoga – Til inntekt for Helping Hands
nov 18@10:00-nov 19@17:00
Charity yoga - Til inntekt for Helping Hands

Lørdag og søndag 18. og 19. november arrangerer Helping Hands en charity yoga dag. Ta vare på deg selv og din kropp, samtidig som pengene går til en god sak. Klassene på programmet under er gratis, men med mulighet for å donere så mye man vil på vei inn i salen. 100% av pengene går til Helping Hands og vil bli brukt på å gjøre levevilkår til barnehjem og familier i Tanzania bedre.

Disse dagene kan du ta en eller flere klasser, slappe av mellom timene med en kopp kaffe og gode samtaler. Ta med venner og kjente til disse yogadagene!

Ta med egen yogamatte! Hvis du ikke har, er det mulig å låne.

Påmelding: Send en mail til denne mailadressen:
lovehelpinghands2@gmail.com. Skriv navnet ditt og klassenummer fra programmet under. Du kan også komme uten å ha meldt deg på, men det er begrensede plasser. Meld deg på for å være sikker.

Program:

Lørdag:

1) 10.00-11.00: Morgen flow med Line Malvik
11.00-11.30: Pause
2) 11.30-12.30: Yin yoga med Vibecke Gjelsvik Lien
12.30-13.00: Pause
3) 13.00-14.00: Sweet yummy flow med Eva Christensen
14.00-14.30: Pause
4) 14.30-15.30: Kristin Roemhild (mer informasjon kommer)
15.30-16.00: Pause
5) 16.00-17.00: Yin yoga med Jorunn Tveit

Søndag:

6) 11.00-12.00: Nathan Bunting (mer informasjon kommer)
12.00-12.30: Pause
7) 12.30-13.30: Strong flow med Maja Fs
13.30-14.00: Pause
8) 14.00-15.00: Yin yoga med Daniélla Rodrigues
15.00-15.30: Pause
9) 15.30-17.00: Medisinsk yoga med Siv-Helen Grønnesby
17.00-17.30: Pause
10) 17.30-18.30: Vinyasa yoga med Anne Jorunn Kristensen

Generell informasjon:

– Pris: Gratis, med mulighet for å donere et valgfritt beløp
– Sted: Ametysten, Bergen sentrum
– Tid: Lørdag og søndag 18. og 19. november

Kommende tidspunkter

18. november
19. november
Runer og runespådom – Workshop i Bergen
nov 18@11:00-nov 19@16:00
Runer og runespådom - Workshop i Bergen

I Norden har vi en sammenhengende tradisjon med bruk av runene på mer enn 1300 år. Dette kurset tar hovedsakelig for seg den gamle runerekken Futhark, som er de eldste runene, 24 i alt. Det er den magiske bruken av runene som vektlegges i dette kurset.

INNHOLD:

Lørdag:
-Runenes historie og opprinnelse
-Runene som skriftspråk og runeinnskrifter
-Runenes magiske bruk og runer i norrøn mytologi
-Bli kjent med hver rune
-Runer og lyd

Søndag:
-Praktisk bruk av runene
-Divinasjon og spådom: Lær å spå og gjøre readinger med runer
(øving på runespådom: to og to og i grupper)
-Binderuner og lære å lage din egen personlige binderune
-Runer og drømmetyding

Lørdag får du en teoretisk innføring om runene. Søndag blir en praktisk dag, der mye av tiden vies til å gjøre runereadinger med de andre kursdeltakerne. Runekurset starter på nymåne (18/11), som er ideelt for å starte vår reise med runene.

Gjennom runene kommer du i dypere kontakt med naturens urkrefter og gamle gudemakter. Kurset vil derfor også gi inspirasjon til en videre utforsking og fordypning i norrøne mytologi, åsatru og runer. Når vi beveger runene, beveger runene oss. Runene er reiser i lyd og livskraft, som du vil kjenne på kroppen. Runene har aldri vært tause, nå taler de til oss i vår tid.

Praktisk info:
Bindende påmelding innen 11.11.17 til e-mail: frisjel@gmail.com eller tlf: 92214961.

Kurspris kr 1700,-. For trygda/studener er prisen kr 1500.-

Depositum på kr 500,- betales inn på kontonr: 2030.62.16733
innen 11.11.17. Depositum tilbakebetales ikke dersom du melder avbud. Det resterende beløpet betales inn på konto før kursdagen.

Tid og kurssted:
Tid: Lørdag 18/11 kl: 11.00-17.00. Søndag 9/11 kl: 11.00-16.00.
Sted: Ametysten, Chr. Michelsensgt 1-3, 2 & 3.etg, Bergen.

Diverse:
Ta med eget runesett og skrivesaker.

Kursledere er Dag R. Linnerud og Bonnie Rungarunga

Velkommen!

Om kildematerialet for workshopen:
Kildegrunnlaget for workshop i runer og runespådom er våre forfedre og formødres gudelære, deres verdensanskuelse og historie. I første rekke de eldste skrevne kildene; norrøn mytologi (Den eldre og yngre Edda) og islendingsagaer, og sammen med arkeologi, språkforskning og religionshistorie. I workshopen vår vil komme innom mange kilder, referanser og henvisninger, både av ny og gammel dato. I og med at det er et stort og svært omfattende kildematerial om runer, er det ikke mulig å ha full oversikt over alt. Det gjøres også mye spennende runeforskning utenfor Skandinavia, som er publisert, men ikke oversatt til norsk. Vi ønsker å presisere at vi som holder kurset, dvs. Bonnie Rungarunga og undertegnede, ikke kommer fra en akademisk skole. Workshopen vil derfor basere seg på en personlig tilnærming til runene. Vi ser på det som en glimrende anledning til å dele, utveksle ideer og forsøke å nærme oss den magiske siden ved runene. Når det gjelder runespådom, så er det et felt som er mangelfullt belagt i kildematerialet. Det er et vanskelig felt for runologer og andre forskere å forske på og det er nok heller ikke særlig prioritert.

nov
21
tir
2017
Kundalini meditasjon
nov 21@17:30-18:30
Kundalini meditasjon @ Bergen | Hordaland | Norge

Kundalini Meditasjon
– en av de aktive meditasjonene utviklet av OSHO

En deilig måte å riste løs og kvitte seg med dagens stress, stivhet, kaos og begrensinger
og å nå inn i et dypere, mer fredfullt sted i deg selv

Meditasjonen består av fire faser
på 15 min hver
med tilpasset musikk

1. fase La kroppen riste løs
2. fase Dans eller beveg deg – la kroppen utrykke seg
3. fase Stå eller sitt stille – kjenn på det som skjer i kroppen og sinnet
4. fase Ligg ned og sans inn i stillheten

Selv om fasene er de samme hver gang, er opplevelsen unik hver gang. Noen dager er bevegelsen i deg store, kraftige, full av energi og uttrykk, andre ganger er mer stille, små bølger, små bevegelser…og hver gang er en reise og et eventyr i deg selv.

Meditasjonen er åpen for og passer for alle, nybegynnere og erfarne. Et møte i øyeblikket med deg selv.

Meditasjonene holdes av Bente K Eilifsen

Pris: 50,-

Hjertelig velkommen!

Yin Yoga, pust og bevissthet
nov 21@18:45-20:30
Yin Yoga, pust og bevissthet

Velkommen til kvelder med yin yoga, pust og bevissthet

Yin yoga har røtter i kinesisk medisinsk forståelse, yoga kunnskapen fra India og den vestlige forståelsen av anatomi
Gjennom dype, rolige strekk åpner vi kropp og sinn, og skaper mer rom til utvidelse og påfyll
De dype yinstrekkene veksles med bevegelse/flow og styrkende yang, som fører ny flyt og styrke inn i kropp og sinn. En flott mulighet til å lande inn i kroppens egen visdom og ressurser.

Gjennom disse kveldene lander vi dypt i oss selv, gjennom meditasjon, pust og yoga

Kveldene er åpne og passer for alle. Ingen forkunnskap er nødvendig.
Ta på behagelige klær som tillater bevegelse.

Varighet: 18.45 -20.30
Pris: 100,-

Instruktør: Renate Hetlevik Andersen

nov
22
ons
2017
Sacred nourishment hatha yoga
nov 22@17:30-18:45
Sacred nourishment hatha yoga

Velkommen til rolig Hatha yoga!

Rolige yogatimer med mindfulnes, pust og tilstedeværelse som gjennomgående tema.

Gjennom Pust, bevegelse, meditasjon, og yoga nidra / yogisk hvile, møter vi oss selv og kroppen, der vi er, i hverdagen.
Yoga er med å balansere, styrke og mykne kropp og sinn. Ett pusterom til å nære seg selv , få bakkekontakt og puste helt ut.

Timene passer til deg som er ny til yoga, og til deg som vil roe ned gjennom enkle fysiske yogaøvelser.

Varighet :
17.30 – 18.45

pris : 100,-

instruktør:
Solvår Fiveland,
Sacred Nourishment