Opp av asken – Naturkrafthelg på Bjørgo

Opp av asken – Naturkrafthelg på Bjørgo

september 4, 2020 6:00 pm - september 6, 2020 4:00 pm Alver, Norge

Wow! For et intenst år.
Vi gleder oss til å komme sammen i svettehytten igjen, og få jobbe med energiene
Vi har satt opp ny helg 4.-6. september, og håper at vi denne gangen kan gjennomføre det.

Temaet denne gangen, som ble født allerede i vinter, er gjenfødelse i form av å stige opp av asken som fugl Fønix i ny drakt. Og etter dette året med alle sine skifter og faser, så viser det vel enda mer tydelig sin «treffendehet» på tema.
Det er tid for noe nytt, Noe nytt å fødes ut av den gamle formen.
Det som var, som ikke tjener oss, enten det er personlig eller kollektivt går i oppløsning, men veien ligger fortsatt der foran oss. Livet fortsetter, i stadig nye form ut av asken av det vi legger bak oss.
For noen av oss kan det være sår og sorg vi bringer til gards, for andre letthet, håp og glede, og uansett er det rom for det som er tilstede i og hos hver enkelt.

For mange har de siste årene vært tøffe, med sterke prosesser. Og etter en nydelig høst, fikk vi en svart, våt vinter i januar og februar, som var utfordrende for mange. Og når våren så vidt begynte, fikk vi denne spesielle og intense tiden med korona, både nasjonalt og globalt.

Det skjer mye i dybden, både i storsamfunnet, vårt samfunn og inni den enkelte.
Denne helgen vil vi sette fokus på å komme inn til essensen, finne tak i det virkelige deg, og å kunne bringe dette ut av sårene og hindringene vi har møtt, inn i en ny og kreativ vei.

Hva skjer i deg og i ditt liv?
Hva har du behov for akkurat nå?
Hva er det som er klart for å stige opp av asken?
Hvem er denne deg, som er klar til å tre frem?

Denne helgen gir rom for å bli mer bevisst på hvor du er i deg selv og egen prosess, og den byr på seremonier og verktøy til å bevege på ting i dybden, for å skape mer flyt, mer juice, mer rom og ro.

Vi vil jobbe med trommereiser, kraft og renselse gjennom seremonier og Svettehytte (så sant det ikke er for tørt), samles rundt bålet, sove i slunkabol på låven..

En helg til å være sammen og å være med oss selv, en helg for hvilepuls og senkede skuldre, i kraften av naturen som omgir oss.

En helg for deg og der du er akkurat nå.
Vi spiser sammen og skaper sammen
Ta med et bidrag til felles mat, litt grønnsaker, frukter eller annet du har lyst å by på, vi lager våre måltider av det vi sammen byr på.
Ta gjerne også med noe snacks eller kos til fredags/lørdagskvelden.
Arrangementet er rusfritt

Dette er en deilig mulighet for pusterom og samtidig påfyll i egen prosess.

Pris: 1900,- pluss litt mat

Påmelding på denne linken, eller medling/messenger eller mail: renate@ametysten.no

Betaling på Vipps 481 05 981 eller kontant på stedet. Husk påmelding for å sikre plass og slik at vi vet hvem som er med.

Vi som holder denne helgen:
Renate har en sterk kontakt med naturen, og har hatt sjamanisme som et dypt, personlig spor i livet i mer enn 20 år. Hun har holdt seremonier, sjamanistiske kvelder og trommehealinger siden 98/99.
Einar møtte sjamanisme i 2000 og fant en dyp gjenklang. Fra 2006 har det sjamanistiske og paganistiske vært en stor del av hans og Renates liv, både privat og i å jobbe sammen i seremonier.
Etter lang tid med oppbygging av Ametysten og tid med små barn, tok de opp igjen tråden med holde egne seremonier og sjamanistisk krafthelger også for andre for et par år tilbake. Dette er blitt nydelige helger med mye samvær og dybde, et fristed for den enkelte og gode menneskemøter med likesinnete.

Vi ønsker velkommen til denne helgen. En helg der vi, sammen med vår gode venn Morgan ute i den vakre Vestlandsnaturen, ønsker å dykke inn i den sjamanistiske kraften og der vi også byr på verktøy som hjelper deg dypere.
Morgan eier Bjørgegården, og bygger den kontinuerlig opp til et godt møtested, med stadig flere muligheter. Han har selv funnet sjamanismen som et forankringspunkt, og er med både i disse helgene og på andre ting, samt byr på healinger som behandling ved siden av vanlig arbeid.

Du velkommen her sammen med oss, enten du er ny eller erfaren..

Vi vil jobbe med:
-Trommereise for å klargjøre fokus og intensjon
– Bålseremoni
– En dypere forståelse av prosessen i eget liv
– Meditasjon, bevegelse og litt enkel yoga
– Å hedre livet, ditt og naturen vi lever i
– Naturarbeid
– Påfyll for nå og reisen fremover
– Svettehytte seremoni

Om du har, ta med deg egne hellige objekter, ting som knytter deg til helheten, til naturen, til forfedre, ta gjerne også med rasle ol

Litt praktisk info i forhold til plassen og reiserute.
Stedet er Bjørgo i Lindås, og man følger E39 forbi Knarvik mot Masfjorden. Når dere passerer Eikangervåg er det neste avkjørsel på høyre side. Her er det skiltet til Eknes og Hindenes
Dere kjører mot Hindenes til veien deler seg, og det skiltes mot Bjørgo. Denne veien følges helt til endes
Dersom dere ikke har bil og trenger hjelp med den siste biten kan dere kommunisere her, så samordner vi slik at alle kommer seg frem. Nærmeste buss stop på E 39 heter Hindenes kryss E39. Fjordekspressen er raskeste buss fra Bergen sentrum til Hindenes krysset. Avgang sentrum 16:30 ankomst Hindenes krysset 17:22. Vi kan ordne henting fra krysset

Arrangementet er simple living, men vi har et stort og godt utstyrt kjøkken, det er muligheter for dusj, og det er innendørs “hyttedo”.
Det er tilgjengelig madrasser, og en del ulltepper, men dere må ha med en god sovepose.
For arbeidet i helgen trenger dere gode sko og varme klær egnet for å være ute og sitteunderlag. Ta også med badetøy eller lignende samt håndkle til en eventuell svettehytte.

Fredag samles vi rund bålpannen, og når alle har kommet starter vi forberedelsene inn mot helgen med de intensjoner og arbeider vi skal gjøre

Lørdag starter med å hilse den nye dagen før frokost.
Etter frokost samles vi rund bålet for å finne veien inn i det videre arbeidet. tanken er å bruke skog og fjell rundt gården for naturarbeid både som gruppe men også alene og i stillhet. Denne dagen vil bli litt til som den skrider frem, også avhengig av hvilke behov som blir fremtredende for gruppen.

Vi vil kle svettehytten som en felles oppgave. Som en del av dette setter vi fokus på rommet rund hytten, og sammen skaper vi et “hellig” rom.
Vi ønsker at når man entrer dette rommet, så er vi i stillhet, og med fokus på hvem vi er og hva vi skal.

Svettehytten holdes enten lørdag kveld eller søndag, om svettehytten holdes lørdag, som gjerne er mest sannsynlig denne gangen, blir søndagen dedikert til integrering av prosessen og ivaretakelse av kropp og sinn

Det kan være lurt å faste eller halvfaste frem mot svettehytten. Vi vil prate litt om dette i forkant, og legge tilrette for det i programmet, og så kjenner du etter i din kropp hva som fungerer for deg. Du er den som kjenner deg og din kropp best.

Som del av svettehytten bygger vi bålet og gjør forberedelser sammen, dette er også del av den personlige prosessen.
Etter at bålet er tent samles vi igjen, og arbeider videre mot selve seremonien.
Både før og etter en evt svettehytte er det viktig med fokus på væske inntak.
Mer detaljert informasjon rundt svettehytten får man i løpet av helgen.

Søndag tar vi ned svettehytten i fellesskap, gjør vårt integrerende arbeid og lukker rommet det hellige rommet.

Vi avslutter med et felles måltid før alle drar hver til sitt

Vi gleder oss til å dele denne helgen med dere:-)

Velkommen

Event Information

september 4, 2020 6:00 pm - september 6, 2020 4:00 pm Alver, Norge
Register Now

Organizers

Location

Alver, Norge

Popular Event