Taktil Stimulering Bergen – Berørings pedagog

Taktil Stimulering Bergen – Berørings pedagog

september 9, 2019 9:00 am - august 13, 2019 4:30 pm

I samarbeid med Skole for Berøring inviterer vi til utdanning til berøringspedagog i metoden Taktil Stimulering.

Informasjon:
www.sansekunst.no
www.beroring.se

OMFANG
Utdanningen er samlingsbasert og består av 9 (5+2+2) kursdager over 11 uker, samt arbeid med teori og metode mellom samlingene.

-09-13 september
-19-20 oktober
-23-24 november

09:00-16:30

TAKTIL STIMULERING
Taktil Stimulering er en bevisst og strukturert berøringsmetode som aktiverer huden, vårt første og største organ og sanseorgan. Taktil Stimulering defineres som sansestimulering, og er en metode i daglig omsorg for helse og velvære.

Berøring er et grunnleggende behov hos mennesker slik som mat, søvn og fysisk aktivitet. Fra livets begynnelse er berøring viktig for å utvikle kontakt, tilhørighet, vekst og utvikling.

Berøring aktiverer nerver i huden, noe som er viktig for hjerne, nerve- og hormonsystem. Spesielt har hormonet oxytocin en rekke helsefremmende virkninger og er kjent for å skape ro og velvære. Ved stress, sykdommer og skader er det spesielt viktig at behovet for berøring blir ivaretatt.

ANVENDELSE
Taktil Stimulering anvendes både til brukere og ansatte på dagsenter, bofellesskap, sykehjem, barnehage, skole og innen forebyggende helse.

Berøringspedagoger blir sertifisert til å utøve helkropp Taktil Stimulering, men på kurset lærer vi også om hvordan metoden kan tilpasses individuelle behov og brukes i daglige situasjoner. For eksempel kan ti minutter med håndberøring anvendes som miljøtiltak for å skape ro og lindring.

Bevisst bruk av berøring innen helse- og omsorgstjenestene er et fagfelt i utvikling. I Norge og Sverige har vi i dag et nettverk av berøringspedagoger som møtes regelmessig på fagdager og kvalitetssikringskurs for å videreutvikle sin kunnskap og kompetanse.

KURSPLAN – INFORMASJON
http://sansekunst.no/Utdanning/index.html

ADRESSE
Ametysten kurslokaler, Chr. Michelsens gt. 1-3 i Bergen sentrum

PÅMELDING
Fortløpende påmelding til: info@sansekunst.no

KURSHOLDER EVA BIRKEFLET
Sertifisert lærer Skole for berøring, offentlig godkjent vernepleier, Rosenterapeut, Enhetsterapeut og Biodanza lærer. Arbeider til daglig som avdelingsleder i bofellesskap for mennesker med spesielle behov.

ASSISTENT
Er du berøringspedagog og ønsker å assistere på kurset, så ta gjerne kontakt

VIL DU VITE MER?
Ta gjerne kontakt på telefon: 958 64 724

Event Information

september 9, 2019 9:00 am - august 13, 2019 4:30 pm
Register Now

Organizers

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/a/2/f/ametysten.no/httpd.www/wp-content/plugins/noo-timetable/inc/post-types/noo_event.php on line 2701

Location

Popular Event

Introkurs i Biodynamisk Kraniosakralterapi

Chr. Michelsens gate 3, 5012 Bergen, Norge

Yogalærer utdannelse på Ametysten

Chr. Michelsens gate 3, 5012 Bergen, Norge

Naturkraft, sjamanisme og indre prosess

Bjørge 257, 5993 Ostereidet, Norge