Fra oss på Ametysten

Ametysten – Stedet for vekst i sentrum

DIN RESSURS TIL LIVSKVALITET OG HELSE

Ametysten er et senter for hele deg – kropp, sinn, sjel og liv.

Vi tilbyr gode veier til å ivareta deg selv og å utvikle dine ressurser. Naturlig helse og livskvalitet er nøkkelord for oss. Vi har et bredt spekter av behandlinger, veiledning, kurs og åpne kvelder, slik at du kan velge det som passer i ditt liv og med dine mål.

Vi tilbyr naturmedisin, helhetlig behandling, livsveiledning, massasje, healing, kurs og utdannelser innen hele spekteret av det å være menneske, i tillegg til en rekke åpne kvelder og timer som styrker helse og livskvalitet.

Vårt mål er å gjøre naturmedisin, innsikter om kropp sinn og sjel og metoder som yoga, meditasjon tilgjengelig for alle, der de er i sitt liv her og nå. Det er ingenting du må gjøre eller bli, du kan velge det som beriker deg, der du er nå.

Vår historie

Ametysten – Stedet for vekst i sentrum, ble startet i 2011, som en utvidelse av Ametysten terapi – Verksted for Indre Alkymi, min praksiss som healer, terapeut og lærer. Målet var å skape et sted for mennesker å finne inn til seg selv og egne ressurser, samt å tilby behandlinger for kropp, sinn og sjel. Foruten meg selv, består senteret av en rekke selvstendige terapeuter og lærere, med hver sine fagfelt innen selvutvikling, naturlig helse, familieterapi, og så og si alle områder av det å være menneske.

Å skape et senter der hele menneske sees under ett, har vært en viktig drivkraft. Et sted å komme til med hele deg, og få hjelp på den måten som fungerer best for deg, der du er nå. Din fysiske, psykiske og sjelelige helse er uløselig sammenknyttet, og det er viktig å kunne bli møtt for hele deg.

Ametysten tilbyr også kurs, utdannelser og åpne kvelder, innenfor kropp, sinn og ånd. Noe via våre egne lærere og kursholdere, og noe via eksterne kursholdere fra inn og utland. Takhøyden og bredden er stor, med et sterkt fokus på verktøy som kan hjelpe deg til økt helse, glede og livskvalitet.På Ametysten kan du også leie kurs- og behandlingsrom dersom du har noe verdifullt å by på i tråd med det senteret står for.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til påfyll og inspirasjon gjennom våre kurs og behandlinger.

Renate Hetlevik Andersen

Våre terapeuter

Her kan se våre terapeuter. Pek på bildet for å få frem ikon med link til timebestilling, hjemmesider, facebooksider ol.

Renate Hetlevik Andersen
Renate Hetlevik AndersenHealer, Livsveileder og Lærer
Eier og grunnlegger av Ametysten
Spesialfelt i koblingene mellom kropp og sinn, og hvordan våre liv skapes.
Renate jobber via samtale, healing, indre arbeid, meditasjon og visualisering.
Hun er lærer innen bevissthet, meditasjon, yin yoga, tantra og sjamanisme, og fokuserer på den indre transformasjonen i alt hun gjør.
Schedule AppointmentWebsiteCall
Bente K Eilifsen
Bente K EilifsenAkupunktør og re-connective healer
Bentes hovedterapi er Tradisjonell Kinesisk Akupunktur, som behandler både symptomene og den bakenforliggende årsaken til en sykdom.
Hun tilbyr også øreakupunktur, Qi-Terapi/lysakupunktur, kopping, moxa, elektroakupunktur og healing/The Reconnection– alt etter hva klienten har behov for.
Schedule AppointmentWebsiteCall
Dale Ann Huxtable
Dale Ann HuxtableBowenTeknikken, CranioSacral terapi, Homeopati & Matintoleranse
Dale er innehaver av Dales Naturlig Helse. Hun har alltid vært opptatt av naturlige løsninger som styrker og jobber med kroppen. Hun kom selv styrket ut av en utmattet tilstand som ingeniør og mor med terapiene hun nå tilbyr. Hennes mål er å hjelpe sine klienter med å nå fysisk, mental og følelsesmessig velvære og balanse.
Schedule AppointmentWebsiteCall
Trine Lise Kamela Stjernholm
Trine Lise Kamela StjernholmRegresjonsterapeut og healer
Kamela har jobbet med regresjonsterapi siden 2006, og tilbyr også hypnose og healing. I regresjon går vi til roten av eller årsaken til problemet og lar klienten selv forstå på et dypt plan årsakene til problemet før de blir løst på et fysisk, følelsesmessig og åndelig nivå.
Schedule AppointmentWebsiteCall
Bianca Rønsen
Bianca RønsenRessonans terapeut
Bianca er den første I Bergen som tilbyr selvutviklingsmetoden IoPT (Identitetsorientert Psykotraumeteori og -terapi etter Franz Ruppert) med identitetskonstellasjoner/el. resonansprosesser. Hun kan hjelpe deg til å løse opp i innviklinger fra destruktive relasjoner og til å bearbeide traumatiske hendelser for så å ha tilgang til ditt fulle potensiale og din fulle energi. Kropp og sinn er ikke mulig å dele i hennes arbeid.
Hun jobber både individuelt og I gruppe.
Schedule AppointmentWebsiteCall
Irene Engelsgjerd
Irene EngelsgjerdHealer, Psykoterapeut/Vegeto
Irene har jobbet som terapeut og healer i 20 år.
Hun har også skapt Angelosmetoden og Angelosskolen, en metode og skole for selvutvikling, innsikt og healing.
Irene studerte psykoterapi i 5 år ved Norsk Institutt for Vegetoterapi v/Bjørn Blumenthal
Schedule AppointmentWebsiteCall
Tina Pernille Paulsen
Tina Pernille PaulsenHealer og Veileder
Tina er kunstner og har alltid hatt sterke sensitive evner. Hun har jobbet dypt prosessarbeid over flere år, og bruker en rekke verktøy i sitt møte med mennesker som søker hennes hjelp.

“Å finne tilbake til ditt egentlige og hele selv”, er det Tina Pernille fokuserer på. Clearing, krystaller, klassisk healing og samtale ved hjelp av clearcognizance brukes som en del av veien til å oppnå dette.

Schedule AppointmentWebsiteCall
Solvår WayRa Fiveland
Solvår WayRa FivelandAngelosterapeut, yogalærer, kvinnetempel fascilitator
Solvår jobber under headingen Sacred Noursihment – Hellig næring, gjennom yoga, healing, massasje, berøringsterapi og kvinnetempler.
Viktigheten av å nære seg selv i alle deler av den du er, og viktigheten av å bringe inn det som nærer deg i livet ditt, i kroppen din, i relasjonene dine, står sentralt i Solvårs arbeide.
I behandlingene er fokuset å bringe inn denne næringen på dypt nivå, gjennom healing, berøringsterapi og massasje, og å finne frem til hva du trenger i ditt liv; hva nærer deg?

Velkommen til deilige timer med behandling, yoga eller kvinnefelleskap

Schedule AppointmentWebsiteCall
Unn-Anita Nergård
Unn-Anita NergårdHealer
Unn-Anita har jobbet intenst med healing og selvutvikling siden 2013. Hovedsakelig hos Maja Raaen Hisdal, men har ved siden av også tatt en rekke kurs med stor variasjon og bredde.
Ønsker du å åpne deg for å gå videre i livet, er døren alltid åpen, og et helt kobbel av lysets krefter står klar til å hjelpe! Du må bare ta initiativet selv til å åpne opp for hjelpen. Dette jobber vi med gjennom litt samtale, evt.korte meditasjoner men hovedsakelig healing. Prosessen krever ofte regelmessighet og om man fortsetter over tid, blir utbyttet best.
Schedule AppointmentWebsiteCall
Christl Riple
Christl RipleCoach og kursholder
Christl er en coach med et stort hjerte og et klart blikk. Hun ønsker å hjelpe mennesker med å finne inn til egen indre trygghet, og sin vei i verden.
Chritl er sertifisert Leadership by Heart Coach, og jobbet siden i LBH-teamet til Peter Svenning frem til våren 2018. 2016 tok hun også Motivasjonsanalyse med Mark Anthony som har gitt henne redskaper for å kartlegge motivasjon og trivsel i jobb og hverdag.
Hun er en av grunnleggerne av CoachingbyHeart, og er leder for avdelingen i Bergen
Schedule AppointmentWebsiteCall
Monica Josefine Hjelle
Monica Josefine HjelleInnerLife terapeut & Tantrisk massør
Monica er utdannet InnerLife Terapeut. Siden 2015 har hun i hovedsak jobbet med InnerLife Tantrisk Masssaje.
Monica ønsker å hjelpe mennesker til å komme i kontakt med sin egen indre seksualitet og å åpne mer opp for den sunne, livgivende og kreative kraften som den seksuelle energien kan gi.
Tantrisk massasje hjelper deg å nyte din egen kropp og din egen livskraft. Den varsomme kjærlige berøringen gjør at du langsomt åpner opp er i ditt eget hjerte og blir mer tilstede i din egen kropp.
“Kjærlig berøring når inn til alt det i mennesket som ord aldri kan nå”
Schedule AppointmentWebsiteCall
Birgitte Bakke
Birgitte Bakke Heilpräktiker, NLP Master Practitioner, med tilleggsfelt i MetaMedisin
Jeg er utdannet Heilpräktiker og NLP Master Practitioner, med tilleggsfelt i MetaMedisin, som betyr at jeg har spesialisert meg på sammenhengen mellom følelsesmessig stress og sykdom.

Jeg bruker lyd i individuell behandling sammen med berøring, bevegelse, ord, soneterapi, kost og Human Design.
Jeg bruker alt dette, hendene mine, intuisjon kombinert med erfaring og lyd i min behandling.
Jeg har 15 års erfaring som terapeut og er medlem i Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon.

Jeg liker å jobbe med det følelsesmessige som ligger bakenfor det fysiske symptomet. Hvis du helst vil unngå det vanskelige så kanskje du skal gå til noen andre.

Jeg har kontortid på Ametysten i Bergen sentrum hver torsdag.
Jeg foretrekker kontakt på epost.

Pris per time kr 800,-
Du kan bestille så lang eller lite tid du ønsker. 30 min, 45 min, 60 min, 75 min, 90 min
Timer vil bli fakturert på epost, og avbestilling eller flytting av time skal skje 24 timer i forkant, med mindre noe annet er avtalt direkte med meg.

Schedule AppointmentWebsiteCall
Maja Raaen Hisdal
Maja Raaen HisdalHealer og terapeut
Maja fokuserer på sammenhengen mellom kropp, tanker og følelser, og forståelse av den kommunikasjonen som konstant finner sted mellom disse. Gjennom arbeidet sitt fokuserer hun på hvordan vi kan bedre skjønne utvekslingen som foregår mellom de forskjellige delene av oss. Når vi forstår vår indre verden bedre kan vi utvikle oss og bevege oss i mer fordelaktige mønstre, og løse opp i gamle spenninger. Både meditasjon, healing og samtale er del av hennes arbeidsmetoder. For de som heller trenger å hvile og fylle opp sine energilagre så tilbyr Maja også Reiki for avspenning og en varsom, intuitiv healingmassasje for kvinner. www.sjelevarme.no Velkommen til time!
Schedule AppointmentWebsiteCall
Aud Sveen Nygaard
Aud Sveen NygaardErnæringsterapeut & mediyoga instruktør
Jeg har bakgrunn som privatpraktiserende tannlege i over 30 år og har i de senere år utdannet meg til ernæringsterapeut og MediYoga-instruktør og -terapeut.

Min visjon er å hjelpe mine klienter til et bedre liv med god helse og vitalitet til langt inn i alderdommen. For å oppnå dette har jeg fokus på en helhetlig tilnærming med et individuelt ernæringsprogram bygget på naturlige og rene råvarer som støtter en god fordøyelse med gode tarmbakterier. Smarte og effektive treningsmetoder, samt stressreduserende teknikker som for eksempel MediYoga inngår også i denne tilnærmingen.

Min ekspertise inkluderer vektnedgang og livsstilsendringer, hormonelle ubalanser, anti-aldring og medisinsk ernæringsterapi rettet mot kroniske tilstander og sykdommer.

Schedule AppointmentWebsiteCall
Roar Rønsen
Roar RønsenIoPT
Schedule AppointmentWebsiteCall

Kursholdere

Her finner du kursholdere som holder kurs på Ametysten. Både våre egne lærere og eksterne som skal komme og holde kurs hos oss.

Renate Hetlevik Andersen
Renate Hetlevik AndersenHealer, Livsveileder og Lærer
Yin Yoga, tantra & sjamanisme
Eier og grunnlegger av Ametysten
Renate underviser i sammenhengene mellom kropp, sinn og liv.
Hun arbeider med verktøy som yoga, meditasjon, pust, kroppsbevissthet, klassisk- og ny tantra, og sjamanisme.
Alt av Renates arbeid er sentrert rundt den indre transformasjonen, mulighetene for større selvforståelse, mer flyt, mer juice, glede og opplevelse av mening.
Essensen er å oppleve mer av hvem du virkelig er, og gjennom det, forsterke din kontakt med deg selv, livet og kjærligheten.

Renate jobber også en-til-en med veiledning, craniosakral og healing. Hun veileder innenfor koblingene mellom kropp og sinn, hvordan våre historier blir våre mønstre, og gir coaching og veiledning i forhold til relasjoner, jobb, studier og livet generelt.

Schedule AppointmentWebsiteCall
Bente K Eilifsen
Bente K EilifsenAkupunktør og re-connective healer
Kundalini Meditasjon
Bente er vår guide gjennom Kundalini meditasjon, hun har også praktiserte yoga fi mange år, og sammen med hennes yrke som akupunktør og re-connective healer, bringer det henne inn i utforskning av energiflyten i kropp og sinn.
Bente er et varmt og lekent menneske som du gjerne kan treffe på i mange sammenhenger på senteret. Hun har også holdt grupper med fokus på pust og meditasjon.

Bentes hovedterapi er Tradisjonell Kinesisk Akupunktur, som behandler både symptomene og den bakenforliggende årsaken til en sykdom.
Hun tilbyr også øreakupunktur, Qi-Terapi/lysakupunktur, kopping, moxa, elektroakupunktur og healing/The Reconnection– alt etter hva klienten har behov for.

Schedule AppointmentWebsiteCall
Irene Engelsgjerd
Irene EngelsgjerdHealer, Psykoterapeut/Vegeto
Angelosskolen; White Light & Sjamanistiske kvelder
Irene er en erfaren terapeut og kursholder. Hun er grunnlegger av Angelosskoen, en skole for innsikt, personlig utvikling og healing, og hun har utviklet Angelosmetoden, en healing metode.
Hun strekker seg mellom det hvite lyset av vår essens natur i sine meitasjoner, til de dype, rå kreftene av sjamanismen, i sine sjamanistiske kvelder og i skolen, og utforsker de menneskelige riker og relasjoner, midt imellom, gjennom sin psykoterapeutiske tilnærming.
Schedule AppointmentWebsiteCall
Bianca Saupe
Bianca SaupeRessonans terapeut
Bianca er den første I Bergen som tilbyr selvutviklingsmetoden IoPT (Identitetsorientert Psykotraumeteori og -terapi etter Franz Ruppert) med identitetskonstellasjoner/el. resonansprosesser. Hun kan hjelpe deg til å løse opp i innviklinger fra destruktive relasjoner og til å bearbeide traumatiske hendelser for så å ha tilgang til ditt fulle potensiale og din fulle energi. Kropp og sinn er ikke mulig å dele i hennes arbeid.
Hun jobber både individuelt og I gruppe.
Schedule AppointmentWebsiteCall
Monica Josefine Hjelle
Monica Josefine HjelleInnerLife terapeut
Monica er utdannet InnerLife Terapeut. Siden 2015 har hun i hovedsak jobbet med InnerLife Tantrisk Masssaje.
Monica ønsker å hjelpe mennesker til å komme i kontakt med sin egen indre seksualitet og å åpne mer opp for den sunne, livgivende og kreative kraften som den seksuelle energien kan gi.
I kurs og åpnekvelder jobber hun med tantra og tantrisk massasje.
Tantrisk massasje hjelper deg å nyte din egen kropp og din egen livskraft. Den varsomme kjærlige berøringen gjør at du langsomt åpner opp er i ditt eget hjerte og blir mer tilstede i din egen kropp.
“Kjærlig berøring når inn til alt det i mennesket som ord aldri kan nå”
Schedule AppointmentWebsiteCall
“If you want to relax, watch the clouds pass by if you’re laying on the grass, or sit in front of the creek; just doing nothing and having those still moments is what really rejuvenates the body…”
FRIEDA FRIEDSON, MASSEUSE